Internet dnevnik vezan za Crnač i šire
Crnač
sat
Naslovnica
Blog
ponedjeljak, rujan 17, 2007
Danas je riječ o UŠTIPCIMA. Za njih je potrebno: bolje brašno, voda, sol i malo rakije, ako je ima. Svi ti sastojci stave se u posudu i miješaju se sve dok tijesto ne počne otpadati od kašike (žlice).
Prethodno se u tavu ulije masnoća, a u većini slučajeva to je ulje, koje se mora zagrijati do uzavrelosti. U takvu zagrijanu masnoću kašikom se po dužini u tavu izlivaju uštipci i peku na visokoj temperaturi. Pošto porumene, oni se vade u posebnu posudu na hlađenje.  Ostatak tijesta se izlije po tavi i tako ispečeno naziva se privrta.
Uštipci se poslužuju ohlađeni uz sir iz mija (crnačku prpu), pršut i osušenu slaninu, kao meza uz koju se pije vino.
U prošlim vremenima uštipci su se nosili u brzdarima (škaniclima od janjeće kože).
crnac @ 09:59 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
POZIV

Molimo sve koji posjeduju slike ili dokumente o ili iz Crnča da ih skeniraju i dostave putem e-mail: crncani@gmail.com, a naročito one starije. Također, pošaljite opisno vlastito rodoslovlje, te gdje sada živite kao i to kada ste otišli iz Crnča ili vaši preci.

Arhiva
« » lis 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Hercegovina u srcu
moja Hercegovina
Zapjevajmo hercegovci
mlada cura Hercegovka
škripari
lijepa Hrvatska
Nema zapisa.
sine moj
Lijepa li si
Index.hr
Nema zapisa.